Tölgyes Völgy Pihenőház    

Házirend
Házirend

Bulikra nem kiadó

Pihenőházunk párok részére, meghitt elvonulásra készült. Társaságok részére, zenés összejövetelre nem adjuk ki. 

ÖKO

Pihenőházunk nem egy megszokott szálláshely, egy üzenet is. Éljünk EGYÜTT a természettel méltó módon, a részeként. Azaz sok olyan természetbarát megoldással találkozhattok, amely a mai könyelmes életünkre nem jellemző. Pihenőházban egy kis összefoglaló füzetecskébenén írunk ezek használatáról, kérjük azokat tartsátok be. Részleteket a "Pihenőházról" menün keresztül is olvashattok. Kérjük ezt olvassátok át foglalás előtt, mert nem biztos, hogy mindenkinek készült a Pihenőházunk. 

Dohányzás

A házban tilos a dohányzás, kérjük csak kint a teraszon és egyéb kijelölt területen tegyétek.

Erdei állatok, természet

Lévén, hogy a faluban egy erdőszigetben található a Pihenőház, pontosabban egy kis tölgyes erdő sok erdei állat otthona is, mint mókusok, szarvasok, rókák, sünik, és különféle madár. Ha neszt hallotok nézzétek őket bátran, de kérünk, hogy ne csapjatok zajt, ez az ő otthonuk is. Páratlan lehetőség, hogy természetes közegükben, ilyen közelségben csodáljuk őket.

Hangos zene, hangoskodás tilos!

A házban természetesen hallgatható zene, de a házon kívül hangosan hallgatni tilos! A völgyben lakók nyugalmát kérjük ne zavarjátok! 

Tűzrakás, grillezés, gyertya

A faház és fa terasz, valamint az erdő közelsége miatt a házban gyertyát, füstölőt gyújtani, illetve kint tüzet rakni, faszénnel, fával grillezni tilos. Elektromos grill használható, amit tudunk biztosítni. Kérjük csak 18 év felettiek kezeljék. 

Rend, tisztaság

A pihenőházat minden vendég után takarítjuk, hogy titeket megillető tisztaság fogadjon benneteket. Kérjük, hogy a rendre és a tisztaságra ti is figyeljetek. Mindehhez minden szükséges eszköz (porszívó, felsmosó, seprű, stb) biztosított a házban. Előre is köszönjük!

Érkezés, távozás

A házat 15:00 - 19:00 között lehet elfoglalni. Későbbi érkezés esetén feltétlenül jelezzétek felénk, hogy megfelelően készülhessünk. Távozás napján 10:00-ig kérjük a kulcsot átadni. Feltétlen számítunk az együttműködésre, hogy következő szálló vendégeink érkezésére is kényelmesen felkészülhessünk.

Üzenj nekünk / a nagy világnak

Vendégkönyvünkbe írjatok bátran, köszönettel fogadjuk! Van egy gyors, mini vezeték nélküli nyomtató, amivel tudtok akár fényképet, egyéb kis grafikát is nyomtatni, beragasztani a sztory, üzenet mellé. Reméljük, hogy csupa jó élménnyel zárjátok a Pihenőház ajtaját :) Továbbá ne tartsátok magatokba értékeljetek minket a Facebookon, Instán, Google Maps-on is. Posztolhattok, jelölhettek minket. Számítunk rá :)

Állat, házikedvenc

Kis házunk kutyabarát szálláshely. Háziállatot bátran hozhattok magatokkal, amennyiben szobatiszta és jól nevelt. Kint, a házon kívül csak pórázon lehet tartani, mert az udvar egy nagy kb 5.000 nm-es, a falu felé nem zárt erdővel van egybe. 15 méteres pórázt igény esetén tudunk biztosítani. Kutyust a fehér törölközökkel tilos megtörülni. Számukra külön sötét színű törülközőt készítünk nektek, amit bátran használhattok, ha nincs saját. Továbbá a kanapét, ágyat is takarjuk, hogy azok tisztasága őrizhető legyen mások számára is. Kérjük azokat ne szedjétek le. A kutyus általi rongálásért - mint bútor, tárgyak megrágása, egyéb - anyagi felelősséget vállalnak vendégeink.

Vízhasználat ÖKO

Mint említettük sok-sok természetbarát megoldással találkozhattok, ilyen a vízhasználat is. Az esővizet egy nagy tárolóban gyűjtjük és több fázisú tisztító berendezésen keresztül kerül a vezetékekbe, amely fürdésre is tökéletesen alkalmas. Ivásra viszont nem ajánljuk. Ivásra külön 5 L-es csapos ballon áll rendelkezésetekre. Fürdés esetén kérjük, hogy gazdaságosan használjátok a vízet. Az esővíz kincs.

Biztonság, értéktárgyak

Ha nem tartózkodtok a házban, feltétlen javasoljuk, hogy zárjátok be, kulcs legyen nálatok. Ez saját értéktárgyaitok biztonsága miatt javasoljuk. A betörések száma mondhatni nulla a településen és a Pihenőház megközelítése is nehezíti a dolgukat, de biztos, ami biztos.

Étkezés

Sok helyen kiírják, hogy ételt az ágyba ne vigyenek, de mi nem tesszük, mert a meghitt kikapcsolódás részének tartjuk. Csak annyit kérünk, hogy odafigyeléssel fogyasszátok! Továbbá használjátok amerikai konyhás reggeliző pultunkat, vagy a teraszokat. Előre is köszönjük!

Eszközök, játékok

Kérjük, hogy konyhai és minden egyéb eszközre, valamint a játékokra vigyázzatok, ha nem hasznljátok összepakolva a helyére rakjátok vissza.

 

Köszönjük előre is az együttműködéseteket és kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tölgyes Völgy Pihenőház