Tölgyes Völgy Pihenőház    

Tölgyes Völgy Pihenőház

"A természet és ti"

A szlogenünk második fele rólatok szól. Pihenőházunk párok részére, egy hangulatos, elvonulós, privát helynek készült. Szeretnénk nektek olyan környezetet, hangulatot teremteni a ház és a környezet adta lehetőségekkel, ahol valóban a mindennapi pörgést magatok mögött hagyva jól megérdemelten lazítva tudtok elvonuli néhány napra.

A szlogen első fele pedig egy igen hangsúlyos üzenetünk, ugyanis úgy véljük, hogy nekünk embereknek - lévén, hogy ugyancsak a természet egy szelete vagyunk - feladatunk igazodni hozzá, annak teremtett, csodálatos folyamataihoz, körforgásához, nem pedig belenyúlni, átalakítani, meg-, felborítani annak egyensúlyát. Számos ÖKO megoldást találtok nálunk. Erről lejjebb írunk. Pihenőházunk ennek ismeretében nem biztos, hogy mindenkit szólít, de nyiltan vállaljuk is, hogy nem készült mindenkinek! Ha számotokra ugyancsak fontos a természet és a vele való méltó EGYÜTT élés, hozzáállásotok érdeklődő, nyitott, úgy várhatóan igazán bensőséges, kellemes napokat fogtok nálunk eltölteni. Feltöltődve, még inkább egységben érezve veszitek majd ki végül a kulcsot a ház ajtajából. Hisszük, hogy a természet és annak értékeinek megóvása nekünk, 21. századi emberekneknek kiemelten fontos feladatunk. Mindezen két fontos hitvallásunkkal együtt szeretnénk már-már luxus, kényelmes kikapcsolódást nyújtani természettudatos környezetben.

Itt vagyunk ... A település "közepén", de mégis erdei környezetben vonulhattok el pár napra a nagyvárosok zaja, pörgése elől. Ahogy az utcába felkanyarodtok, talán még nem értitek majd, hogy hol is lesz ez az erdei hangulatú  kisház. De amikor levezetünk titeket, már nem lesz kétség. 😊 A házat körülvevő kb 5.000 nm-es kis tölgy erdő a Pilisi Parkerdőhöz tartozik. Pihenőháznunk Pest megye és Komárom-Esztergom megye határán, a Pilis szélén, Budapesttől 25 km-re, Pilisjászfalun található. 1986 körül épült, amely 2019-ben került hozzánk és kezdtük meg a felújítását. Már az elején láttuk, hogy egy gyöngyszemre bukkantunk. A hangulata, a kilátás, levegő, madár csicsergés, mókusok ... minden arra mutatott, hogy ez a kis ház egy kis menedék, egy hely ahova elvonulva pihenheti ki magát a hétköznapokban megfáradt vendég. 

Rólunk ... A kis 24 nm-es házikó lévén, hogy erdei környezetben helyezkedik el faház hangulatot, melegséget ad a mai modern építészeti és berendezési megoldásokkal, eleganciával karöltve. Mivel völgyben épült annak is egy magasabb pontján, a telek meredek lejtésének köszönhetően a nagy tágas ablakokon keresztül és a teraszon is lombszinten élvezhetitek a karnyújtásnyira repkedő madarakat, ugráló mókusokat. Egy erdei hangulatú kisterasz és egy lombszinten található nagy terasz is segít majd titeket, hogy a természet adta nyugalom magával ragadjon titeket.  Esti órákban egy pohár bor, ciripelő tücskök, friss levegő és ti. Valamint számos kiegészítő szolgáltatásunk a kényelmetek érdekében. 

A Pihenőház helyiségeiről és részletes felszereltségéről itt olvashatsz »

Parkolás - A kis háznál közvetlenül nem lehet parkolni, mert egy kis ösvényes gyalogút vezet oda. Utcán nyugodtan lehet hagyni a kocsit, (kb 70 méter) de zárt parkolóban, nálunk is tudjátok hagyni a háztól kb 150 méterre, ahonnan át tudtok sétálni. A csomagok átvitelében szívesen segítünk! 

Üzenet a palackban ... Mint említettük, fontosnak tartjuk a természettel való együtt élést. A mindennapokban is keressük a megoldásokat, hogy a napjainkra jellemző pazarló, a földet és és javait kihasználó életvidelben, hogyan tudunk valóban együtt élni a természettel. Pihenőházunk is egy kis ÜZENET A PALACKBAN, ugyanis sok-sok olyan ÖKO megoldás kapott helyet, amely egyrészt az elhelyezkedése tette szükségessé,  másrészt pedig így akartuk megalkotni. Úgy mint ...

  • Víz gazdálkodás - Az esővíz a tetőről a csatornán keresztül egy 6 m3-es ciszternába, esővízgyűjtő tárolóba kerül, ahonnan tisztítóberendezés több fázisán át kerül a vezetékbe és használható fürdésre, mosakodásra. Ivóvízként nem alkalmas. Fogyasztásra egy külön kis csap található, amelyből közüzemi vezetékes (klórmentesítő szűrőn szűrt) ivóvíz folyik.  
  • Biológiai szennyvíz tisztítás - Nincs csatorna, vagy hagyományos emésztő, és szippantási dj sincs. A Pihenőház biológiai szennyvíztisztitóval rendelkezik, ahol a szennyvíz a berendezésbe kerül, majd élő baktériumok segtíségével lebontja azt és idővel részben szagtalan szennyvíz iszapot képez, ami komposztálásra kerül, másrészt pedig a víz tartalom megtisztul és gyökérzónás öntözésre, vagy további tisztítást követően akár a wc tartályhoz vezetve, wc lehúzásra is alkalmas. A szennyvíz iszap 1 - 1,5 év komposztálódás folyamatának köszönhetően tápanyagdús humusz a növényeknek. Tehát a területről elfolyó, jó esetben szennyvíztelepre, rosszabb esetben folyókba, stb kiömlő szennyvíz nem képződik. Helyben kerül újra felhasználásra, öntözésre, táplálásra. És értékes IVÓVIZET SEM használunk wc lehúzásra, esővizet gyűjtünk, használunk.          
  • ÖKO mosdás, fürdés - Házi rendünkben is olvasható, hogy fürdésre, mosakodásra és mosogatáshoz is csak öko szereket lehet használni, ugyanis nem emésztőbe kerül a víz hanem egyszerű tisztításon, szűrésen  keresztül, teljes mértékben befogadó formában vissza a természetbe. Ennek érdekében a fürdőben, mosdóban és a konyha részben is kikészítettünk használatra ennek megfelelő növényi alapú, BIOlógiailag könnyen lebomló tisztálkodási és tisztító szereket. Kellemes illatú természetes folyékony szappanok, mosogatószerek. 
  • Együtt a fákkal - A nagy teraszunkon két nagy tölgyfa is van. Kivágni nem lehet, mert védett fák, de ha lehetne se vágnánk ki. Együtt élünk velük. A teraszt hozzájuk igazítottuk, azaz körbe építettük. Osztoztunk a területen. Elvégre ő már több mint 30 éve él ott. Mi csak vendégek vagyunk mellette.
  • Csak szelektíven - a szemetet szelektíven gyűjtjük négy részben. (1) Komposztra való, azaz minden lebomló zöldség, gyümölcs hély, szár, zöld hulladék, (2) műanyagok, pet palackok, konzerves dobozok, sörös flakonok, (3) üvegek sörös, boros, egyéb (4) további kommunális. 
  • Komposztálunk - mint fent említettük, külön gyűjtjük a szerves hulladékot, amelyet a természetnek adunk vissza, azaz komposztálunk. 
  • Tervben pedig napelem rendszer kiépítése van, amelyet meg szeretnénk valósítani az önellátás felé.

Végül, de nem utolsó sorban Házirendünket ide kattintva elolvashatjátok!

Reméljük, hogy még kíváncsibbá tettünk. Várunk szeretettel!

 

OTP SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY VAGYUNK

Tölgyes Völgy Pihenőház